FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovski Srbi nezadovoljni stajalištima Beograda uoči pregovora

PRIŠTINA,10.siječnja 2006.(Hina) - Predstavnici Srpskoga nacionalnogvijeća na Kosovu nisu zadovoljni stajalištima službenog Beograda uočipočetka pregovora o budućem statusu Kosova jer drže da usvojenaplatforma za pregovore ne sadrži dovoljne mjere zaštite srpskihnacionalnih interesa na Kosovu.
PRIŠTINA,10.siječnja 2006.(Hina) - Predstavnici Srpskoga nacionalnog vijeća na Kosovu nisu zadovoljni stajalištima službenog Beograda uoči početka pregovora o budućem statusu Kosova jer drže da usvojena platforma za pregovore ne sadrži dovoljne mjere zaštite srpskih nacionalnih interesa na Kosovu.

"Ako se Albancima nudi zakonodavna, izvršna i sudska vlast, onda i mi to tražimo. Ako Albanci ne žele biti pod nadzorom Beograda, ni mi ne želimo biti pod vlašću Prištine. Onaj stupanj autonomije koji dobije Priština, želimo i mi", izjavio je predsjednik toga vijeća Milan Ivanović na konferenciji za novinstvo u utorak u Mitrovici, javljaju srpski izvori sa sjevera Kosova.

"Ono što mi želimo nisu entiteti kao prazne priče, već entiteti sa sadržajem", rekao je Ivanović.

On je naglasio da kosovski Srbi žele horizontalne veze među srpskim općinama, i to ne samo u kulturi.

"Mi želimo ostati u zdravstvenom, pravnom i sigurnosnom sustavu Srbije", istaknuo je Ivanović.

Čelnici Srpskog nacionalnog vijeća zauzeli su se za postizanje jedinstva na svim razinama uoči pregovora i za bolju zastupljenost Srba s Kosova u beogradskom pregovaračkom timu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙