FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNMIK: Nova ministarstva ne prejudiciraju status Kosova

PRIŠTINA,21. prosinca 2005.(Hina) - Glasnogovornik UNMIK-a Neeraj Singhizjavio je u srijedu kako UN-ova Uredba o formiranju ministarstavapolicije i pravosuđa pri kosovskoj vladi neće utjecati na pregovoreniti prejudicirati budući status Kosova.
PRIŠTINA,21. prosinca 2005.(Hina) - Glasnogovornik UNMIK-a Neeraj Singh izjavio je u srijedu kako UN-ova Uredba o formiranju ministarstava policije i pravosuđa pri kosovskoj vladi neće utjecati na pregovore niti prejudicirati budući status Kosova.

Singh je na konferenciji za novinstvo u Prištini rekao kako je Uredba rezultat razvoja i zrelosti privremenih kosovskih institucija.

Glasnogovornik UNMIK-a je pojasnio kako će i pored prijenosa ovlasti na kosovske institucije, dio ingerencija, kao što su potpisivanje međunarodnih ugovora o suradnji i predstavljanju u svijetu, zadržati civilni upravitelj UN-a na Kosovu. Također je pojasnio kako u prvoj fazi prijenosa ovlasti pri Ministarstvu policije neće biti organizirana obavještajna služba Kosova.

Vladi Kosova UNMIK je u utorak navečer uručio pravilnik kojim se omogućuje formiranje ministarstava policije i pravde, što je kod kosovskih Albancima naišlo na snažno odobravanje, dok je izazvalo negativne reakcije kosovskih Srba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙