FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ahtisaari očekuje razgovore o decentralizaciji Kosova u siječnju

WASHINGTON/NEW YORK, 21. prosinca (Hina) - Kakav god bio konačnistatus Kosova Albanci i Srbi trebaju razgovarati o decentralizacijipokrajine, rekao je u utorak UN-ov posrednik za pregovore o KosovuMartti Ahtisaari najavljući kako te razgovore očekuje u siječnjusljedeće godine.
WASHINGTON/NEW YORK, 21. prosinca (Hina) - Kakav god bio konačni status Kosova Albanci i Srbi trebaju razgovarati o decentralizaciji pokrajine, rekao je u utorak UN-ov posrednik za pregovore o Kosovu Martti Ahtisaari najavljući kako te razgovore očekuje u siječnju sljedeće godine.

"Koliko znam vidjet ćemo strane na razgovorima o decentralizaciji u Beču, nadajmo se krajem siječnja", rekao je Ahtisaari u stožeru UN-a u New Yorku, prenosi UN-ov Ured za odnose s javnošću.

Ahtisaari, vodeći pregovarač za UN-ove pregovore o konačnom statusu Kosova, koji je prošloga mjeseca posjetio sve strane u sporu rekao je kako nije postavio "umjetne rokove" za pregovore o konačnom statusu, ali da bi želio da se dovrše unutar jedne godine.

Dodaje da je jedno od ključnih pitanja zaštita nealbanskih zajednica na Kosovu te kako to traži strukturalnu reformu i lokalnu samoupravu, objavio je UN.

Kosovski Albanci, koji predstavljaju većinu od 90 posto stanovništva, to moraju uzeti u obzir i razgovarati o decentralizaciji, a manjinski Srbi moraju sudjelovati u tim razgovorima, rekao je Ahtisaari čiji se ured posebnog izaslanika UN-a nalazi u Beču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙