FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić za ostanak Kosova unutar Srbije

PARIZ, 20. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Srbijanski predsjednik BorisTadić založio se u utorak u Parizu za ostanak Kosova u sastavu Srbijejer bi nezavisnost te pokrajine, prema njemu, mogla dovesti do"destabilizacije Balkana".
PARIZ, 20. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Srbijanski predsjednik Boris Tadić založio se u utorak u Parizu za ostanak Kosova u sastavu Srbije jer bi nezavisnost te pokrajine, prema njemu, mogla dovesti do "destabilizacije Balkana".

"Moramo raditi na održavanju višeetničnosti i multikulturalnosti na Kosovu", a "bez preživljavanja srpskog naroda i Hrvata na Kosovu više ne bi bilo kršćana" u toj pokrajini, rekao je Tadić na konferenciji u Francuskom institutu za međunarodne odnose, a prenosi AFP.

"Decentralizacija je ključ pregovora o statusu Kosova", kazao je Tadić i još jednom ponovio svoju formulu za Kosovo - "više od autonomije, manje od neovisnosti".

Srbijanski je predsjednik ocijenio da bi nezavisnost Kosova mogla "destabilizirati" Balkan i "izazvati etničko čišćenje" u tom području.

Nakon što se izjasnio u korist ostanka međunarodnih snaga na Kosovu "na duže razdoblje", Tadić se založio za slobodu kretanja u pokrajini, podsjećajući da 95 posto tamošnjih Srba žive u "getu" i "bez posla".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙