FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zamjenik glavnog pregovarača Albert Rohan stigao na Kosovu

PRIŠTINA,12. prosinca 2005.(Hina) - Zamjenik glavnoga pregovarača UN-au razgovorima o statusu Kosova, austrijski diplomat Albert Rohandoputovao je u ponedjeljak navečer u dvodnevni posjet Kosovu, tijekomkojeg će o pripremama za pregovore razgovarati s najvišimpredstavnicima UNMIK-a, s članovima pregovaračkog tima Kosova ipolitičkim predstavnicima kosovskih Srba.
PRIŠTINA,12. prosinca 2005.(Hina) - Zamjenik glavnoga pregovarača UN-a u razgovorima o statusu Kosova, austrijski diplomat Albert Rohan doputovao je u ponedjeljak navečer u dvodnevni posjet Kosovu, tijekom kojeg će o pripremama za pregovore razgovarati s najvišim predstavnicima UNMIK-a, s članovima pregovaračkog tima Kosova i političkim predstavnicima kosovskih Srba.

Po dolasku u Prištinu Rohan se nakratko sastao sa zamjenikom civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu Lawrenceom Rossinom a potom je razgovarao odvojeno s jednim od utjecajnih predstavnika kosovskih Srba Oliverom Ivanovićem te s predsjednikom Reformističke stranke- Ora Vetonom Surroiom, no o tim razgovorima ništa nije priopćeno.

Uoči dolaska na Kosovo Rohan je za dnevnik "Koha Ditore" izjavio da je pitanje decentralizacije Kosova jedno do ključnih za buduće pregovore o statusu Kosova.

Članovi pregovaračke skupine Kosova su u ponedjeljak civilnom upravitelju UN-a na Kosovu Sorenu Jessenu-Petersenu iznijeli stajalište da decentralizacija ne može biti predmet razgovora o konačnom statusu Kosova jer je to isključivo unutarnje pitanje kosovskih institucija i građana Kosova te da će se o tome razgovarati s predstavnicima manjinskih zajednica kad se riješi pitanje statusa Kosova.

Zamjenik glavnog pregovarača UN-a Marttija Ahtisaarija Albert Rohan u utorak će u Prištini razgovarati s kosovskim dužnosnicima i glavnim kosovskim pregovaračima a nakon Prištine će posjetiti Beograd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙