FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac pozvao Albance i Srbe "na dijalog" o Kosovu

PARIS, 19. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac pozvao je u ponedjeljak Srbe i Albance da pregovorima o budućemstatusu Kosova pristupe "u duhu dijaloga" i "bez predrasuda u odnosuna ishod", priopćeno je iz Chiracova ureda.
PARIS, 19. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac pozvao je u ponedjeljak Srbe i Albance da pregovorima o budućem statusu Kosova pristupe "u duhu dijaloga" i "bez predrasuda u odnosu na ishod", priopćeno je iz Chiracova ureda.

Chirac je to izjavio nakon razgovora sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, koji se nalazi u dvodnevnom posjetu Francuskoj.

Razgovor se uglavnom odnosio na situaciju na Kosovu, o čijem će se statusu najvjerojatnije početi pregovarati u siječnju sljedeće godine.

Francuski je predsjednik naglasio "kako je cilj ovih pregovora postizanje kohabitacije među kulturama i narodima kojom će se poštivati zakonski interesi svih etničkih zajednica", dodavši kako stoga pregovorima treba "pristupiti bez predrasuda o ishodu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙