FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski Gazprom želi povećati transport plina preko Bjelorusije

MOSKVA, 9. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Najveća svjetska kompanija zaplin, ruski Gazprom objavio je da namjerava povećati transport plinapreko Bjelorusije u suradnji sa svojim partnerom Beltransgaz.
MOSKVA, 9. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Najveća svjetska kompanija za plin, ruski Gazprom objavio je da namjerava povećati transport plina preko Bjelorusije u suradnji sa svojim partnerom Beltransgaz.

Beltransgaz i Gazprom odlučili su osnovati radnu grupu da prouči projekte koji se mogu pokrenuti u bliskoj budućnosti, kazao je zamjenik predsjednika Gazproma Aleksander Medvedev nakon razgovora u Minsku s bjeloruskom predsjednikom Aleksanderom Lukašenkom u nedjelju.

Medvedev je kazao da dvije strane "žele povećati tranzitni kapacitet preko Bjelorusije kako bi se plin isporučio u Europu". Obje strane također žele povećati kapacitet podzemnih plinskih zaliha u Bjelorusiji na milijardu prostornih metara, objavila je agencija Interfax.

Ta objava dolazi u okolnostima nedavnog gorkog sukoba između Gazproma i Ukrajine oko cijena plina, koji je doveo do toga da je ruski energetski gigant prekinuo opskrbu plinom prije nego je postignut sporazum.

Ruski ministar za energetiku Viktor Khrištenko rekao je da Rusija namjerava nastaviti mijenjati svoje rute izvoza plina kako bi smanjila svoju ovisnost o plinovodu preko Ukrajine do tržišta zapadne Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙