FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU 4. siječnja o rusko-ukrajinsko plinskom sporu

BRUXELLES, 30. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Europska unija u petakje sazvala za 4. siječnja sastanak dužnosnika iz sektora energetikesvojih 25 zemalja članica koji će razgovarati o sporu između Rusije iUkrajine oko isporuka prirodnog plina.
BRUXELLES, 30. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Europska unija u petak je sazvala za 4. siječnja sastanak dužnosnika iz sektora energetike svojih 25 zemalja članica koji će razgovarati o sporu između Rusije i Ukrajine oko isporuka prirodnog plina.

Glasnogovornik Europske komisije Amadeu Altafaj Tardio kazao je da bi Europska unija trebala biti spremna za sve mogućnosti te bi "trebala zauzeti zajedničko stajalište".

Moskva isporučuje Kijevu plin po cijeni od 50 dolara za 1.000 m3, a ruski plinski div Gazprom želi učetverostručiti tarife i postići cijenu međunarodnih tržišta. Rusija, koja pokriva trećinu ukrajinskih potreba za plinom, prijeti otkazom isporuka ne prihvati li Kijev novu cijenu a Kijev uzvraća da će se u tom slučaju namiriti plinom koji Rusija preko Ukrajine isporučuje za Europu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙