FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi Sad: iz muzeja opljačkane slike Rembrandta i Rubensa

NOVI SAD, 9. siječnja 2006. (Hina/AP) - Dvojica nepoznatih pljačkašaprovalili su u nedjelju u novosadski Gradski muzej, svezali stražare ipobjegli s četiri dragocjene slike, među kojima su Rembrandtov"Portret oca" te Rubensov "Seneka", izvijestila je tamošnja policija.
NOVI SAD, 9. siječnja 2006. (Hina/AP) - Dvojica nepoznatih pljačkaša provalili su u nedjelju u novosadski Gradski muzej, svezali stražare i pobjegli s četiri dragocjene slike, među kojima su Rembrandtov "Portret oca" te Rubensov "Seneka", izvijestila je tamošnja policija.

Pljačka se dogodila u ranim jutarnjim satima, kazao je novinarima glasnogovornik policije Stevan Krstić.

Sve četiri ukradene slike su ulja na platnu - "Portret oca" Rembrandta Van Rijna, "Seneka" Petera Paula Rubensa, minijatura talijanskog baroknog slikara Piera Francesca Mole, te slika nepoznatog nizozemskog autora iz 16. stoljeća.

Krstić je izvijestio da je riječ o slikama velike vrijednosti, ali nije želio govoriti o iznosima niti iznositi detalje pljačke.

Obojica stražara, koje su pljačkaši iznenadili i svezali, nisu ozlijeđeni, rekao je Krstić, dodavši da policija traga za počiniteljima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙