FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo obrazovanja raspisuje natječaj za eksperimentalne programe zdravstvenog odgoja

ZAGREB, 6. siječnja 2006. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja išporta najavilo je danas da će raspisati natječaj za eksperimentalneprograme zdravstvenog odgoja i obrazovanja koji će se provoditi udijelu satnice sata razrednika u višim razredima osnovne škole i usrednjim školama.
ZAGREB, 6. siječnja 2006. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa najavilo je danas da će raspisati natječaj za eksperimentalne programe zdravstvenog odgoja i obrazovanja koji će se provoditi u dijelu satnice sata razrednika u višim razredima osnovne škole i u srednjim školama.

Stoga je osnovano Povjerenstvo za zdravstveni odgoj i obrazovanje u čiji rad je uključeno 11 vrsnih stručnjaka s različitih područja djelatnosti te različitih svjetonazora, a čija zadaća je pripremiti natječaj za izradbu jedinstvenih programa zdravstvenog odgoja i obrazovanja te dati prosudbu na pristigle programe i prijedlog ministru, priopćilo je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

"Željeli bismo naglasiti da nitko od članova navedenog Povjerenstva ne može predlagati svoj program, što je svaki od njih jučer i potvrdio svojom pisanom izjavom te je samim time otklonjena svaka sumnja u sukob interesa. Optužbe o sukobu interesa koje dolaze iz pojedinih krugova smatramo krajnje neutemeljenim te ih najodlučnije odbacujemo", stoji u priopćenju.

Ministarstvo je inače današnjim priopćenjem reagiralo na nedavno iznesene interpretacije pojedinih udruga i pojedinaca, vezano uz Povjerenstvo za zdravstveni odgoj i obrazovanje.

"U prethodno Povjerenstvo za spolni odgoj, bili su uključeni pripadnici različitih političkih svjetonazora, od koji je četvero iz Katoličke crkve. Prošle godine, to Povjerenstvo donijelo je odluku da je potrebno, zbog manjka postojećih programa, a uzevši u obzir brojne podatke, mišljenja djece i roditelja, izraditi program cjelovitog zdravstvenog odgoja. Obveza škole je da svakom djetetu pruži osnovne i nesporne informacije o očuvanju zdravlja i kvaliteti života, što uključuje i pitanja o ljudskoj spolnosti, ali i problemima koje stvaraju ovisnosti o raznim štetnim supstancama, vodeći računa o najnovijim znanstvenim spoznajama, a u skladu s tradicijom hrvatskog društva", stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙