FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - U središtu pozornosti saborskih zastupnika i u današnjem je nastavku rasprave o izvješćima o radu HRT-a ostala prekjučerašnja emisija Latinica, koju su mnogi zastupnici na temelju medijskih napisa spominjali i u kontekstu samoubojstva branitelja iz Gline. HDZ-ovac Andrija Hebrang HTV-ovo je vodstvo prozvao da je izvršilo pritisak na svoju novinarku Slađanu Bukovac da demantira informaciju da je njezina oca Ivana na samoubojstvo potaknula upravo Latinica, na temu "Tuđmanova ostavština". Glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić pozvao je zastupnike da se suzdrže od komentara dok se čitav slučaj ne istraži, odnosno dok se ne pokaže je li nacionalna televizija odgovorna za samoubojstvo branitelja. Da se čitav slučaj istraži do kraja založio se i Pero Kovačević HSP, zatraživši da se u slučaj uključi i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

ZAGREB - Saborski Klub HNS-a prozvao je danas vladajući HDZ da namjerno već godinu dana ne želi u proceduru uputiti njihov prijedlog da se preispita zakonska osnova po kojoj nezavisni zastupnici primaju 250 tisuća kuna godišnje, a kako bi, kažu, kupovinom tih zastupnika osigurao većinu u Saboru. HNS-ovac Nikola Vuljanić je na konferenciji za novinare rekao da je HNS još lani u studenom zatražio autentično tumačenje Zakona o političkim strankama od Odbora za zakonodavstvo, ali da njegov predsjednik Florijan Boras (HDZ) već godinu dana odugovlači s tim, pa je i jučer odbio pokrenuti postupak davanja tumačenja.

ZAGREB - Vodu iz vodovoda ne mogu za piće koristiti stanovnici Ozlja, Slunja i Hrvatske Kostajnice, dok je voda na području Dvora i Jasenovca zdravstveno ispravna, priopćio je danas Državni centar 112. Također, na području grada Ozlja još uvijek je, zbog povećane zamućenosti zabranjeno koristiti vodu za piće, a na području grada Slunja vodu i dalje treba prokuhavati, kao i na području Hrvatske Kostajnice. Voda na području Dvora i Jasenovca je zdravstveno ispravna za piće, kaže se u priopćenju Državnog centra 112.

ZAGREB - Srednjoškolci, koji iduće školske godine 2006./2007. upišu četverogodišnju strukovnu školu, bit će prvi naraštaj učenika strukovnog obrazovanja koji će nakon školovanja polagati državnu maturu. Uvođenje državne mature u 280 strukovnih škola u Hrvatskoj, koje trenutačno pohađa oko 130 tisuća učenika, samo je jedna od novina koje se planiraju uvesti u strukovno obrazovanje, izjavio je ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje Ivan Šutalo. On je te promjene usporedio s uvođenjem Hrvatskoga nacionalnog obrazovnog standarda u osnovne škole, odnosno Bolonjskoga proces na sveučilišta. Po njegovim riječima cilj je da hrvatsko strukovno obrazovanje postane temeljem razvoja hrvatskog gospodarstva po uzoru na Europsku uniju, koja na osnovi strukovnog obrazovanja planira da do 2010. postane najrazvijenija svjetska gospodarska sila.

ZAGREB - Iz tri zagrebačke sportske kladionice razbojnici su jučer predvečer odnijeli više od 30 tisuća kuna, izvijestila je danas policija. Najveći plijen, oko 25 tisuća kuna, odnio je razbojnik koji čak nije bio ni naoružan, a djelatnice je, kako tvrde u policiji, zaplašio verbalnom prijetnjom u kladionici "Super sport" u Ilici . Nešto ranije, opljačkana je kladionica Žderić u Novom Zagrebu, a nepoznati muškarac je uz prijetnju pištoljem došao do četiri tisuće kuna. Pištoljem se poslužio i razbojnik koji je opljačkao kladionicu Super sport na Savskoj cesti pobjegavši s oko 4800 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙