FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šetić: Primjena HNOS-a prilika da se poboljšaju i udžbenici

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Primjena Hrvatskoga nacionalnogobrazovnog standarda (HNOS), koji se sada provodi pokusno u 50 škola,prilika je da se poboljšaju i udžbenici, izjavio je državni tajnik zaosnovno obrazovanje u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športaNevio Šetić, komentirajući izjavu predsjednika Stjepana Mesića da se ureformi školstva trebaju revidirati udžbenici povijesti.
ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Primjena Hrvatskoga nacionalnog obrazovnog standarda (HNOS), koji se sada provodi pokusno u 50 škola, prilika je da se poboljšaju i udžbenici, izjavio je državni tajnik za osnovno obrazovanje u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Nevio Šetić, komentirajući izjavu predsjednika Stjepana Mesića da se u reformi školstva trebaju revidirati udžbenici povijesti.

Provedba HNOS-a je i prilika da se ne upada u zamke u koje neki olako upadaju, izjavio je Šetić, napomenuvši kako je to vrlo važno u vremenu integracija. Udžbenici se sustavno poboljšavaju, dodao je.

Predsjednik Mesić izjavio je prije dva dana na Nacionalnoj konferenciji Hrvatske prema gospodarstvu znanja da u reformi školstva treba revidirati i udžbenike iz kojih se uči povijest, kako bi se ispravno učilo o ustaškom razdoblju.

Ivan Dukić, jedan od autora HNOS-a, izjavio je za današnji "Jutarnji list" kako se u tom programu Hrvatska kao antifašistička država jasno odredila prema NDH, zločinima koji su se dogodili u to vrijeme (genocidu i holokaustu) i pogubljenjima na svršetku i nakon Drugoga svjetskog rata. Po HNOS-u će biti napisani i novi udžbenici povijesti, no po razrađenu planu Ministarstva oni će na red doći za četiri godine.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac na početku mandata započeo je suradnju s Yad Vashemom, Memorijalnim centrom u Jeruzalemu, kamo je do sada uputio na izobrazbu 20-ak nastavnika, koji će poučavati i biti spona između hrvatskih ustanova i onih u svijetu, koje se bave pitanjem holokausta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙