FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Projekt Poboljšanja kvalitete obrazovanja primjenom e-učenja

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Tempus JEP projekt Poboljšanjakvalitete obrazovanja primjenom tehnologija e-učenja, koji bi trebaounaprijediti kvalitetu sveučilišnog obrazovanja primjenom metoda itehnologija e-učenja, predstavljen je danas na zagrebačkom Sveučilištu.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Tempus JEP projekt Poboljšanja kvalitete obrazovanja primjenom tehnologija e-učenja, koji bi trebao unaprijediti kvalitetu sveučilišnog obrazovanja primjenom metoda i tehnologija e-učenja, predstavljen je danas na zagrebačkom Sveučilištu.

Govoreći o metodi e-učenja, rektorica zagrebačkog Sveučilišta Jasna Helena Mencer na današnjoj je konferenciji za novinare izdvojila je e-learning metodu kao jednu od sastavnica obrazovanja koja može znatno doprinijeti kvaliteti obrazovnog procesa.

Rektorica je izrazila podršku projektu, a rad na njemu je formalno započeo dvodnevnim sastankom projektnog konzorcija na kojemu će biti predstavljena iskustva u području e-učenja, očekivanja od projekta, dogovoren plan rada te predstavljeni članovi konzorcija - hrvatska i europska sveučilišta i ustanove.

Zoran Bekić, ravnatelj Sveučilišnog računskog centra Srce, koji je i koordinator projekta, zauzeo se za jasno definiranje vizije i plana implementacije e-učenja na hrvatskim sveučilištima. Cilj je da sveučilišta uspostave centar potpore e-učenja, kazao je Bekić naglasivši kako je e-učenje i jedna od metoda cjeloživotnog obrazovanja.

Zemlje koje predvode u e-learning metodi učenja su Velika Britanija i Finska, a na globalnom planu to su Kanada, Australija i Novi Zeland.

Ciljevi trogodišnjeg projekta su poboljšanje kvalitete sveučilišnog obrazovanja, izrada i prihvaćanje formalno-pravnog i tehnološkog okvira, te standarda za primjenu metoda i tehnologija e-učenja na visokim učilištima u Hrvatskoj.

Projektni konzorcij čine tri hrvatska sveučilišta u Zagrebu, Dubrovniku i Rijeci, te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, CARNet te brojna europska sveučilišta, ustanove i eksperti iz Europe, Kanade i Australije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙