FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predah na europskim tržištima dionica nakon snažnog starta

LONDON, 5. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Europska tržišta dionica učetvrtak je zahvatio blagi predah nakon snažnog starta u 2006.obilježenog kupovinama, a na strani značajnijih dobitnika bili su SAP,Telecom Italia i još neki europski divovi.
LONDON, 5. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Europska tržišta dionica u četvrtak je zahvatio blagi predah nakon snažnog starta u 2006. obilježenog kupovinama, a na strani značajnijih dobitnika bili su SAP, Telecom Italia i još neki europski divovi.

Londonski Ftse indeks do podneva se gotovo nije mijenjao, tako da iznosi 5.713 bodova. Frankfurtski Dax indeks bio je pak na manjem gubitku, nekih 0,2 posto, spustivši se na 5.513 bodova.

"Najveći se dio snage vala kupovina dionica iscrpio, tako da ćemo sada vidjeti nalazi li se u pozadini rasta cijena dionica neka prava podrška ili je to bilo dvodnevno čudo", kazao je jedan trgovac.

Od značajnijih se dobitnika izdvaja softverski div SAP, čije su dionice skočile 2,7 posto na najvišu razinu od travnja 2002, nakon što je Hasso Plattner povećao svoj udjel u kompaniji, a jačanju dionica pomoglo je i očekivanje skore objave rezultata, i to boljih nego su se nadali.

Na strani dobitnika bili su još Telecom Italia i Capgemini nakon što je njihovim dionicama podignut investicijski rejting. Dionice Telecom Italia ojačale su 1,8 posto a one Capgeminija 4,1 posto.

Dobitnicima se pridružio i Infineon Technologies, čije su dionice skočile 2,6 posto, nakon što je UBS podigao rejting njegovim dionicama.

Indeks Tokijske burze Nikkei zabilježio je novu najvišu razinu pri zatvaranju u zadnjih pet godina, dosegnuvši 16.425 bodova, na dobitku od 0,4 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙