FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske dionice blago porasle u mršavoj blagdanskoj trgovini

LONDON, 27. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionica uutorak su blago porasle u uvjetima slabog obujma trgovanja uprazničnom ozračju, a po dobitcima se posebno isticao KarstadtQuellesa skokom cijena dionica zbog bolje prodaje nego u isto doba lani.
LONDON, 27. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionica u utorak su blago porasle u uvjetima slabog obujma trgovanja u prazničnom ozračju, a po dobitcima se posebno isticao KarstadtQuelle sa skokom cijena dionica zbog bolje prodaje nego u isto doba lani.

Frankfurtski DAX indeks dobio je do podneva gotovo 0,5 posto na vrijednosti, dosegnuvši 5.444 bodova. Londonska burza tržišnim sudionicima svoja vrata otvorit će tek u srijedu.

Kako je na rasporedu vrlo malo vijesti, od današnjih se dobitnika izdvaja tek nekolicina kompanija, među kojima talijanski osiguravatelj Generali s jačanjem svojih dionica od 0,6 posto nakon napisa u tisku da bi mogao predstaviti svoju ponudu za isplatu manjinskih dioničara u dijelu poslovanja Alleanza, vjerojatno početkom idućeg tjedna. Dionice Alleanze ojačale su pritom 2,2 posto.

Na strani dobitnika najviše se isticao njemački lanac maloprodaje KarstadtQuelle, čije su dionice skočile jedan posto po objavi da je njegova božićna prodaja bila veća u usporedbi s prošlogodišnjom.

Dobrom raspoloženju ulagača pridonio je i pad cijena nafte na njujorškom tržištu ispod 58 dolara po barelu, podržavši jačanje dionica.

Ni na strani gospodarskih pokazatelja nije bilo puno vijesti izuzev podatka iz Japana koji je u studenome pokazao prvi rast potrošačkih cijena u zadnje dvije godine, signalizirajući završetak sedmogodišnjeg razdoblja deflacije koja je potkopavala japansko gospodarstvo i ojačavši očekivanja skorih promjena monetarne politike.

Indeks Tokijske burze Nikkei oslabio je 0,86 posto, na 15.969 bodova, nakon što je u ponedjeljak završio iznad razine od 16.000 bodova po prvi put u zadnjih pet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙