FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

TOKIO - Znanstvenici su uočili više istospolnih parova pingvina u akvarijima u Japanu i to pripisuju nesrazmjeru u broju muških i ženskih ptica. Grupa istraživača koju vodi profesor biheviorističke ekologije Keisuke Ueda s tokijskog sveučilišta otkrila je približno 20 istospolnih parova pingvina u 16 najvećih akvarija i zooloških vrtova, objavila je agencija Kyodo. Pingvini u zatočeništvu "vjerojatnije stvaraju istospolni par" zbog toga što teško pronalaze pripadnika suprotnog spola. Naime, uvjeti uzgoja u japanskim zoo-vrtovima su takvi da dopuštaju u prosjeku svega 20-ak ptica. Nije poznato je li učestalost takvih parova veća nego u divljini budući da u prirodi nije lako utvrditi spol pingvina.

JERUSALEM - Dvije izraelske bake, jedna 78-godišnjakinja i druga 60-godišnjakinja, su uhićene nakon svađe s trgovcem mješovitom robom i njegovom postarijom mamom nakon loše izvedenog pokušaja pljačke, objavile su jedne tamošnje novine. Dvije bakice uočene su tv-kamerama dok su kružile po području Lod blizu Tel Aviva, prije nego što su se potukle s prodavačem te pokušale otuđiti viski i votku iz trgovine "Right on time" (U pravo vrijeme), pišu novine. S obzirom na njihove godine, dvije su žene izbjegle boravak u zatvoru, ali će zato biti u kućnom pritvoru sve do početka suđenja.

VICTORIA (Teksas, SAD) - Stanovnici mjesta Victorije u Teksasu mislili su u subotu ujutro da još sanjanju: doživjeli su prvi bijeli Božić u 86 godina. Gotovo trideset centimetara snijega napadalo je preko noći i Victoria je napokon osjetila s čime se zadnja dva dana nosi središnji dio SAD-a: s pravom zimom. Arktička fronta koja je poharala američki srednji zapad osobito je žestoko pogodila Indianu i Kentucky gdje su zabilježene rekordne količine snijega koje su omele promet za blagdane: dosad je nevrijeme krivo za desetak poginulih i tisuće prometnih nesreća. Victoria je zadnji put doživjela neku mjerljivu količinu snijega 1973. kad je pala jedna desetina inča, dakle 2,5 mm. Toliko je palo i na Božić 1918., kaže Tony Merriman, meteorolog državne meteorološke službe.

LOS ANGELES - Pola godine nakon smrti holivudska zvijezda Marlon Brando možda će biti optužena za seksualno uznemiravanje i kršenje ugovora s nekadašnjom menadžericom, objavljeno je u nedjelju. Jo An Corrales koja je tri godine radila za zvijezdu "Kuma", podnijela je tužbu i traži tri i pol milijuna dolara za svoje "gubitke". Tužba je podnesena prošli tjedan na sudu u Los Angelesu, objavili su ovaj vikend Los Angeles Times i drugi mediji. Corrales tvrdi da ju je Brando izbacio iz oporuke i tako je zakinuo. Njezina je tužba jedna od nekoliko koje traže dio ostavštine koja je pripala Brandovoj djeci. Legendarna filmska zvijezda čija je glumačka tehnika nadahnula brojne druge glumce, umro je 1. srpnja kad su mu zatajila pluća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙