FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alain Robert popeo se na najviši neboder na svijetu

TAIPEI, 25. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Francuski penjač AlainRobert, poznat po brojnim solo usponima (bez osiguranja) na stijenamai po vanjskim stranama najviših nebodera svijeta, u subotu je uspješnoispenjao Taipei 101, trenutno najviši neboder na svijetu koji seproteže 508 metara u visinu.
TAIPEI, 25. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Francuski penjač Alain Robert, poznat po brojnim solo usponima (bez osiguranja) na stijenama i po vanjskim stranama najviših nebodera svijeta, u subotu je uspješno ispenjao Taipei 101, trenutno najviši neboder na svijetu koji se proteže 508 metara u visinu.

"Bio je to za mene veliki trenutak kada sam stupio na vrh. Vrlo sam zadovoljan jer sam zbog hladnoće i kiše bio iscrpljen, mišići su me boljeli. Po završetku uspona osjetio sam veliko olakšanje", kazao je 42-godišnji Robert.

Ovaj put je, zbog zahtjeva uprave nebodera i zbog činjenice da su vanjske stranice zgrade i prozori zbog kiše bili vrlo skliski, Robert je osim specijalne obuće, imao na sebi i penjački pojas i uže za samoosiguravanje.

Francuski "Spiderman" je solo usponom ispenjao, između ostalog, Eiffelov toranj i The Empire State Building.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙