FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

STOCKHOLM - Brat blizanac i brza promjena odjeće pomogli su osamnaestogodišnjaku osuđenom za napad i pljačku da pobjegne iz zatvora u Švedskoj, objavio je list Aftonbladet. Braća su provela svoj plan u djelo u ponedjeljak u zatvoru Kronoberg u Stockholmu. Zatvorenom bratu bio je dozvoljen posjet njegova brata blizanca bez nadzora i 45 minuta kasnije posjetitelj je napustio zatvor, a čuvari su zatvorili u ćeliju čovjeka za kojeg su vjerovali da je osuđenik. Sat vremena kasnije zatvoreni brat blizanac počeo je tražiti da ga oslobode tvrdeći da je nevin. Zatvorski dužnosnici utvrdili su da je pravi osuđenik pobjegao nakon što su usporedili otiske prstiju.

DŽAKARTA - Potrošači nezadovoljni kvalitetom ecstasyja koji su kupili na Baliju žalili su se indonezijskoj policiji, koja je stoga uspjela zatvoriti dva laboratorija za proizvodnju lažnih tableta, prenijela je službena agencija Antara. Glasnogovornica policije Made Wijana dodala je da je policija "vrlo zahvalna na informaciji" koja je dovela do uhićenja vlasnika dvaju tajnih laboratorija. Nije rečeno je li protiv nezadovoljnih kupaca pokrenut kazneni postupak. Indonezijske vlasti strogo kažnjavaju potrošnju i prodaju opojnih sredstava. Nekad tek tranzitna zemlja, arhipelag je zadnjih godina postao tržište kokaina, heroina i ecstasyja.

NEW YORK - Na velikom digitalnom reklamnom panou 'njujorškog' Manhattana osvanuo je portret američkog predsjednika Georga W. Busha čiji je lik oblikovan od majmuna koji plivaju u močvari. Portret u akriliku "Bushovi majmuni" Chrisa Savida prošloga je tjedna izbačen s umjetničke priredbe u trgovačkom centru New Yorka odlukom voditelja centra. Organizator časopis Animal, tvrdi da su brojni donatori platili da sporni portret bude postavljen na velikom digitalnom reklamnom panou ispod kojeg svakodnevno prolazi na tisuće Newyorčana. Originalna slika bit će ponuđena na internetskoj aukciji, a dio prikupljenog novca će roditelji američkih vojnika u Iraku iskoristiti da bi sinovima i kćerima kupili 'pancirke'. Američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda kritizirali su vojnici stacionirani u Kuvajtu da moraju koristiti 'staro željezo' kako bi oklopili bojna vozila. Početna cijena slike je 3.500 dolara, a očekuje se da će sliku na panou u mjesec dana vidjeti više od 400.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙