FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. prosinca 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 21. prosinca 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

ŽENEVA - Ekološka udruga Svjetski fond za zaštitu prirode (WWF), sa sjedištem u Švicarskoj, objavio je popis deset proizvoda koje ne bi trebalo kupovati za Božić, a ni za ostale prigode, kako bi se pomoglo očuvanju bioraznolikosti. Na popisu se nalazi nakit od koralja, krokodilska koža i kavijar koji se dobija od jesetri iz Kaspijskog jezera, a ako se bez kavijara ne može Fond preporučuje onaj s oznakom da ga je odobrila agencija UN-a za očuvanje ugroženih vrsta CITES. Potrošači bi se trebali suzdržati i od proizvoda do kojih se dolazi ubijanjem tigrova, svih proizvoda od slonovače i šalova od dlaka tibetanske antilope. Na listi nepoželjnih poklona su i kaktusi, sve ugroženiji zbog ilegalne trgovine posebno u Meksiku, zatim proizvodi od zmijske kože te neke vrste ribe iz Barentsovog mora, a ni kupnja velikih potošača energije poput televizora i stereo uređaja se ne preporuča.

SYDNEY - Jedan Australac toliko se naljutio na svoj automobil zbog toga što nije htio krenuti da ga je slupao maljem, javili su lokalni mediji. Policija u Adelaideu primila je dojavu da muškarac razbija nečije vozilo. Po dolasku na mjesto događaja policajci su bili nemalo iznenađeni kad su otkrili da čovjek razbija vlastito vozilo.

SINGAPUR - Vlasti u Singapuru preuredile su jedan autobus kako bi omogućile djeci više tjelovježbe, priopćilo je Vijeće za sport Singapura. Autobus na kat preuređen je tako što su u njega postavljene gimnastičke sprave a iznutra je dodatno obložen posebnim materijalom kako se djeca ne bi ozlijedila. Autobus je namijenjen djeci uzrasta od tri do devet godina. Preuređeni autobus trebao bi svaka četiri dana biti na raspolaganju drugoj osnovnoj školi ili vrtiću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙