FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U "3. maju" porinut tanker

RIJEKA,23. prosinca 2004.(Hina) -U brodogradilištu "3. maj" danas je umore porinut tanker nosivosti 47.000 tona kojega su riječkibrodograditelji izgradili za liberijskog naručitelja, tvrtku ByzantineMaritime Corporation.
RIJEKA,23. prosinca 2004.(Hina) -U brodogradilištu "3. maj" danas je u more porinut tanker nosivosti 47.000 tona kojega su riječki brodograditelji izgradili za liberijskog naručitelja, tvrtku Byzantine Maritime Corporation.

Tanker, namijenjen prijevozu kemikalija, nafte i naftnih prerađevina, dugačak je 182,5 metara, širok 32,2 metra, visina broda je 17,5 metara, a gaz 12,2 metra.

Pokreće ga glavni pogonski stroj snage 8.310 kilovata koji je izrađen u Tvornici motora i dizalica 3. maj, a može razviti brzinu od 14,6 čvorova.

Novi tanker četvrti je iz serije od pet istih brodova koji će za istog liberijskog naručitelja biti sagrađeni u brodogradilištu 3. maju, a klasificiran je kod Lloyd's Registera.

Nakon porinuća na isti je navoz položena kobilica za gradnju tankera, nosivosti 23.000 tona za naručitelja iz njemačkog Bremena, tvrtku Sschiffahrtsgessellschaft MBH&Co.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙