FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi pogon i distribucijski centar tvrtke Merkantile

ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebačka tvrtka Merkantileotvorila je danas novi pogon za izradu i skladištenje brusnih traka.
ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebačka tvrtka Merkantile otvorila je danas novi pogon za izradu i skladištenje brusnih traka.

Riječ je o prvom pogonu za proizvodnju visokokvalitetnih brusnih traka u Hrvatskoj, ističu iz Merkantilea, koje će se proizvoditi u malim serijama i prema narudžbama i to za domaću drvnu i metaloprerađivačku industriju, brodogradnju te industriju stakla, panela, kože kao i za obrtništvo.

Investicija u novi pogon veličine 1.200 četvornih metara iznosi 2,5 milijuna kuna, a njezin povrat očekuje se za oko pet godina, rekao je predsjednik Uprave Merkantilea Nikola Fabrio nakon svečanog otvaranja. U novoj proizvodnoj jedinici Merkantilea bit će zaposleno 11 radnika.

Uz novi pogon, otvoren je i distributivni centar brusnih materijala i pomoćnih sredstava.

Otvaranje pogona i distributivnog centra rezultat je partnerstva Merkantilea s tvrtkom "sia Abrasive Industries AG", jednom od vodećih svjetskih tvrtki za proizvodnju fleksibilnih brusnih materijala.

Suradnja Merkantilea i te švicarske tvrtke započela je 1972. godine, kada je Merkantile postao generalni zastupnik sia Abrasivesa za područje bivše Jugoslavije, a danas je zastupnik za područje Hrvatske, Slovenije, Federacije Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Tvrtka Merkantile osnovana je 1950. godine. Današnje poslovanje se odvija kroz šest profitnih centara: za zastupstva, proizvodnju i trgovinu, inženjering u industriji, elektromaterijal i rasvjetu, proizvodnju plinske opreme i inženjering za plin.

Prošlogodišnji ukupni promet Merkantilea iznosio je 40 milijuna kuna, a dobit iz proizvodnje 2,5 milijuna kuna, rekao je Nikola Fabrio.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙