FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brodotrogir: Porinut novi tanker

TROGIR, 8. prosinca 2004. (Hina) - U trogirskom brodogradilištuBrodotrogir danas je u more porinut tanker i istodobno položenakobilica za novi tanker, oba za kemikalije i naftne proizvode nosivosti preko 47.000 tona za liberijsku tvrtku u vlasništvu jedne odnajvećih brodarskih kompanija Novorossiysk Shipping Company(Novoship).
TROGIR, 8. prosinca 2004. (Hina) - U trogirskom brodogradilištu Brodotrogir danas je u more porinut tanker i istodobno položena kobilica za novi tanker, oba za kemikalije i naftne proizvode nosivosti preko 47.000 tona za liberijsku tvrtku u vlasništvu jedne od najvećih brodarskih kompanija Novorossiysk Shipping Company (Novoship).

Direktor Brodotrogira Mateo Tramontana je kazao da je tanker porinut i prije planiranog roka, prvi je od četiri jednaka tankera što se grade za ruske naručitelje, a koji su ugovoreni prošle godine. Pojedinačna vrijednost tankera je 30 milijuna dolara, odnosno 120 milijuna dolara za cijelu seriju.

Riječ je o tankeru za prijevoz kemikalija i naftnih proizvoda, dugom 182, širokom 32 metra koga pokreće stroj marke MAN maksimalne snage 9.500 kW, a postizat će brzinu od skoro 16 čvorova.

Trogirsko brodogradilište, kaže Tramontana, nedavno je i sa norveškim brodarom zaključilo dva ugovora o izgradnji tankera za prijevoz kemikalija i naftnih derivata nosivosti veće od 46 tisuća tona.

Prema riječima Tramontane, Brodotrogir ima punu knjigu narudžbi i osigurane kapacitete do 2009. godine, pa 1.200 radnika Brodotrogira ne moraju brinuti o egzistenciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙