FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP: potpora članicama u postupku pridruživanja EU-u

RIJEKA,14. prosinca 2004.(Hina) - Jedna od važnijih zadaća Hrvatskeudruge poslodavaca (HUP) jest potpora svojim članicama u pristupuEuropskoj uniji (EU) i pomoć u korištenju predpristupnim fondovimaEU-a, kazao je danas na konferenciji za novinare u Rijeci glavnidirektor HUP-a Đuro Popijač.
RIJEKA,14. prosinca 2004.(Hina) - Jedna od važnijih zadaća Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) jest potpora svojim članicama u pristupu Europskoj uniji (EU) i pomoć u korištenju predpristupnim fondovima EU-a, kazao je danas na konferenciji za novinare u Rijeci glavni direktor HUP-a Đuro Popijač.

HUP će svoje djelovanje prilagođavati standardima EU-a te i dalje poticati poboljšanje poslovnog okružja u Hrvatskoj, rekao je Popijač.

Istaknuo je da su udruge ključna karika u procesu prilagodbe europskim standardima te da HUP kvalitetnim informacijama može pomoći pri izradbi programa i "povlačenju" novca iz predpristupnih europskih fondova koji bi, smatra, zbog slabe obaviještenosti mogli ostati neiskorišteni.

Do 2013. u raznim fondovima EU-a predviđeno je oko 97 milijarda eura za zemlje koje su svoju infrastrukturu prilagodile povlačenju tog novca, a u Hrvatskoj to tek treba učiniti, rekao je Popijač.

Od većih uspjeha u radu HUP-a 2004. Popijač je izdvojio postignuto socijalno partnerstvo te prijedlog mjera koje je HUP dostavio Vladi.

Na upit novinara koja će pitanja o pomorstvu i brodogradnji HUP razmatrati u sljedećem razdoblju, direktorica riječkoga područnog ureda HUP-a Jasna Kulušić je odgovorila da je jedna od osnovnih tema izradba novoga kolektivnog ugovora u brodogradnji.

HUP će i nadalje nastojati pridobiti nove članove kao što su brodograditelji i brodari jer bez njihova članstva HUP ne može baviti njihovim teškoćama, kazala je Kulušić. Napomenula je da, primjerice, najveći domaći brodar "Jadrolinija", kao ni brodogradilište "Uljanik" nisu članovi HUP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙