FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RAI: 2004. financijski slabije, razvojno uspješna godina

RIJEKA, 17. prosinca 2004. (Hina) - Riječki akustički inženjering (RAI)ostvarit će u ovoj godini, po prvim procjenama, oko 10 milijuna kunaukupnih prihoda, pa će ovogodišnji financijski učinci biti međulošijima, ali je istodobno za razvoj poslovanja 2004. međunajboljima, doznaje se danas u toj tvrtki.
RIJEKA, 17. prosinca 2004. (Hina) - Riječki akustički inženjering (RAI) ostvarit će u ovoj godini, po prvim procjenama, oko 10 milijuna kuna ukupnih prihoda, pa će ovogodišnji financijski učinci biti među lošijima, ali je istodobno za razvoj poslovanja 2004. među najboljima, doznaje se danas u toj tvrtki.

Vlasnik i direktor RAI-ja Radivoje Bošnjaković pojasnio je da je ta tvrtka, zbog pada vrijednosti dolara, ove godine na poslovima u brodogradnji izgubila oko 100.000 eura, a u razvoj je uložen isti iznos. Na slovensko tržište, preko tvrtke RAI Slovenija, uloženo je još oko 100.000 eura.

S druge strane, 2004. je u RAI-ju jedna od razvojno najuspješnijih godina

Stručnjaci RAI-ja razvili su ove godine dva nova proizvoda - brodska vremenska inox vrata i dva tipa upojnika zvuka za smanjenje buke u tvorničkim halama.

U domaćoj brodogradnji RAI je za sljedeću godinu ugovorio poslove vrijedne oko 10 milijuna kuna. U razvojnim planovima još je skoro dobivanje certifikata ISO 2000, a od ulaganja u slovensko tržište očekuju se prvi značajniji rezultati.

U sljedećoj godini RAI očekuje daljnje teškoće u uvjetima poslovanja radi povećanja nelikvidnosti na tržištu, povećanja cijena komunalija i materijala te neophodna povećanja plaća radnika RAI-ja, istaknuo je Bošnjaković.

RAI je inovacijska tvrtka, po referencama, kako je rečeno, jedna od najboljih europskih tvrtaka u području redukcije buke i vibracija te proizvodnje brodske opreme. U toj je tvrtki ostvareno 10 patenata i 36 novih proizvoda, a obavljala je poslove na 2500 objekata u pet zemalja - na brodovima, u radijskim i televizijskih studijima, kazalištima, termo i hidro centralama, željezarama, rafinerijama, cemantarama i drugim tvornicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙