FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

64 milijuna poticaja za gradnju brodova

RIJEKA,8. prosinca 2004.(Hina) - Državni tajnik za more Branko Bačićrekao je danas da će za gradnju domaćih brodova na domaćim navozima u2005. iz državnog proračuna biti osigurani poticaji od 64 milijunakuna.
RIJEKA,8. prosinca 2004.(Hina) - Državni tajnik za more Branko Bačić rekao je danas da će za gradnju domaćih brodova na domaćim navozima u 2005. iz državnog proračuna biti osigurani poticaji od 64 milijuna kuna.

Brod je jedan od malobrojnih hrvatskih proizvoda konkurentnih na svjetskom tržištu, a brodograditelji znatno pridonose povećanju domaće flote, rekao je Bačić dodavši da te činjenice potiču Vladu da i nadalje subvencionira domaće brodograditelje i brodare.

Istaknuo je da je ove godine, u odnosu na proteklih 15 godina, zabilježeno najveće povećanje domaće flote, pa je s današnjim danom hrvatska nacionalna flota povećana za oko 320.000 tona nosivosti.

Bačić je danas bio nazočan predaji tankera "Ebony Point", nosivosti 47.000 tona, koji je u brodogradilištu "3. maj" izgrađen za naručitelja "Uljanik Plovidbu" te potpisivanju ugovora za gradnju trećeg broda za istog pulskog brodara.

Brod "Ebony Point" sagrađen je 22 dana prije ugovorena roka, pa je "3. maj", nakon duljeg razdoblja, umjesto penala za kašnjenje, ostvario bonus za raniju isporuku. Nakon današnje isporuke prvoga iz serije od tri tankera za "Uljanik Plovidbu" ostvaren je godišnji plan poslovanja "3. maja" u 2004., u kojoj je planirano i izgrađeno pet, a predano šest brodova.

Bačić je rekao da je Vlada, u sklopu projekta poticanja gradnje brodova na domaćim navozima, u prošlih pet godina osigurala 350 milijuna kuna. U tom su razdoblju u hrvatskim brodogradilištima izgrađeni brodovi vrijedni ukupno 3,5 milijardi kuna, što pridonosi stabilizaciji tržišta u hrvatskoj brodogradnji i obnovi domaće flote, rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙