FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARZ uručen certifikat o dobivanju norme ISO 9001:2000

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Tvrtki Autocesta Zagreb-Rijeka(ARZ) danas je svečano uručen certifikat o dobivanju norme ISO9001:2000 za uspješno uveden sustav upravljanja kvalitetom u pripremii izvođenju investicijskih radova na koncesijskom području, održavanjuautoceste, naplati cestarine te procesima podrške.
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Tvrtki Autocesta Zagreb-Rijeka (ARZ) danas je svečano uručen certifikat o dobivanju norme ISO 9001:2000 za uspješno uveden sustav upravljanja kvalitetom u pripremi i izvođenju investicijskih radova na koncesijskom području, održavanju autoceste, naplati cestarine te procesima podrške.

Certifikat je predsjedniku uprave tvrtke ARZ Zoranu Klariću uručio predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević koji je istaknuo da u Hrvatskoj ima manje od tisuću certificiranih tvrtki od preko 60 tisuća koliko ih je u Hrvatskoj. Naglasio je da predstoji veliki posao u certificiranju tvrtki na međunarodne norme.

Ovo je velika stvar za svaku tvrtku, jer se time tvrtka predstavlja kao uređena, a neki natječaji čak i traže kao uvjet posjedovanje određenih normi, rekao je Vidošević.

Klarić je kazao da su projekat uvođenja sustava upravljanja kvalitetom u ARZ-u započeli prije dvije godine. Naglasio je da sada i u svojim javnim natječajima mogu tražiti od dobavljača usluga da posjeduju tu normu.

ARZ je školovao pet menadžera kvalitete i dvadeset internih auditora (ocjenjivača) prema shemi Europske organizacije za kvalitetu. Certifikaciju je proveo Cro Cert, domaća certifikacijska ustanova, koja je od strane Državnog zavoda za mjeriteljstvo akreditirana za certificiranje sustava upravljanja kvalitetom i član je IQNet-a Međunarodne organizacije za kvalitetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙