FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet obvezujućih ponuda za Istru d.d. u stečaju

ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Za kupnju 67,56 posto dionicapulske trgovačke tvrtke Istra d.d. u stečaju do isteka roka natječajaza obvezujuće ponude, do danas u 14 sati, pristiglo je pet ponuda, ito tvrtki Puljanka iz Pule, Hoteli Novi iz Novog Vinodolskog, Benz izZagreba, kao i dvaju konzorcija - Valalta-Elektropromet te Cerovljepromet-Elcom Trade-Vintijan.
ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Za kupnju 67,56 posto dionica pulske trgovačke tvrtke Istra d.d. u stečaju do isteka roka natječaja za obvezujuće ponude, do danas u 14 sati, pristiglo je pet ponuda, i to tvrtki Puljanka iz Pule, Hoteli Novi iz Novog Vinodolskog, Benz iz Zagreba, kao i dvaju konzorcija - Valalta-Elektropromet te Cerovlje promet-Elcom Trade-Vintijan.

Potpredsjednik HFP-a Ivan Gotovac je najavio da će se obvezujuće ponude za Istru razmatrati na idućoj sjednici Upravnog odbora HFP-a, koji će se održati početkom iduće godine.

Ukupne obveze prema stečajnim vjerovnicima Istre d.d. iznose nešto više od 1,07 milijuna kuna, a tvrtki kćeri tog društva 12,68 milijuna kuna, pri čemu se od ponuđača tražilo da namire 80 posto potraživanja od Istre te 50 posto od tvrtki kćeri.

Tvrtka Puljanka je za 43.904 dionica Istre ponudila 31,25 milijuna kuna, kao i ulaganje od ukupno 158,03 milijuna kuna u narednih pet godina, i to 73,5 milijuna kuna vlastitih sredstava te 84,5 milijuna kuna iz kredita. Zanimljivost ove ponude su i priložene potpore Sindikata trgovine, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske te Grada Pule. Puljanka predlaže 60-dnevni rok povrata obveza Istre prema stečajnim vjerovnicima, umjesto planom predviđenih 30.

Također, umjesto dijela plana koji se odnosi na prijenos bez naknade dionica u vrijednosti 4,66 milijuna kuna na radnike Istre predlažu da se radnicima tih 15 posto dionica po izmjenama Zakona o privatizaciji ponude po najpovoljnijim uvjetima koje predviđa taj zakon.

Hoteli Novi, pak, za dionice nude 42,1 milijun kuna, ulaganje 100 milijuna kuna u dokapitalizaciju društva te u njegove nekretnine, a za spomenuta sredstva, kao i za namirenje obveza prema vjerovnicima Istre ta je tvrtka od Hypo Alpe-Adria-Banke dobila uvjetovani kredit. Uz zadržavanje svih 154 zaposlenih, nude i zapošljavanje novih radnika.

Tvrtka Benz iz Zagreba ponudila je 40,1 milijun kuna za otkup dionica, ulaganje u iznosu od 80 milijuna kuna u razdoblju od 5 godina te 100 novih radnih mjesta u roku od dvije godine.

Zajednička ponuda konzorcija rovinjske Valalte i zagrebačkog Elektroprometa vrijedna je 18 milijuna kuna, a u narednih 5 godina nudi se i ulaganje od 40 milijuna kuna, kao i zapošljavanje novih 78 radnika. Te su dvije tvrtke u svojoj ponudi odbile prihvatiti stečajni plan, navodeći kako on nije bio dio natječaja.

Ovoj je ponudi priložena preporuka HGK Županijske komore iz Pule, jednako kao i zajedničkoj ponudi tvrtki Cerovlje promet iz Cerovlja, Elcom Trade iz Fažane te Vintijan iz Pule.

Te su tri tvrtke za dionice Istre ponudile 18,75 milijuna kuna, ulaganje od 30 milijuna kuna, i to 15 milijuna kuna vlastitih sredstava, 10 milijuna kuna iz tekućeg poslovanja Istre, a 5 milijuna kuna kredita na teret Istre. Ovom se ponudom ne prihvaća dio stečajnog plana koji se odnosi na prijenos dionica radnicima, ali uz obvezu zadržavanja sadašnjih radnika na rok od 3 godine nudi se i zapošljavanje 45 novih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙