FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadran-turist i Anita od 2005. u tvrtki Maistra

ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Jadran-turist i Anita od 2005. utvrtki Maistra
ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Jadran-turist i Anita od 2005. u tvrtki Maistra

HINA - Financijski servis

Hotelske tvrtke Jadran-turist iz Rovinja i Anita iz Vrsara, obje u sastavu Adris Grupe, iduće bi se godine trebale spojiti u jednu tvrtku naziva Maistra d.d. sa sjedištem u Rovinju.

Prema obavijesti Adris Grupe koju danas prenosi Zagrebačka burza, nadzorni odbori Jadran-turista i Anite na svojoj su sjednici održanoj 20. prosinca dali prethodnu suglasnost na Ugovor o spajanju tih tvrtki, a prihvaćen je i prijedlog Statuta nove tvrtke.

Ugovorom o spajanju predviđeno je da se dionice Jadran-turista zamijene za dionice nove tvrtke Maistre u omjeru jedan naprama jedan (1:1), dok bi se dionice Anite zamijenile u omjeru jedan naprama 54, što znači da se za jednu dionicu Anite u zamjenu dobije 54 dionice Maistre.

Tako bi temeljni kapital nove tvrtke trebao iznositi 1,12 milijardi kuna, a bio bi podijeljen na 10,257.393 redovnih dionica koje glase na ime bez naznačenja nominalne vrijednosti dionice, stoji u obavijesti.

Prijedlozi odluka, kako je objavljeno, upućeni su skupštinama Jadran-turista i Anite koje bi se trebale održati 4. veljače 2005. u Rovinju.

Kako je već ranije objavljeno iz Adris Grupe, postupak spajanja Jadran-turista i Anite u jednu tvrtku trebao bi biti dovršen do 1. ožujka 2005. godine, čime počinje proces ostvarenja koncepta kompleksnog strateškog razvoja u Adria Resortsu, turističkoj diviziji Adris Grupe. Taj se razvoj, kako su naznačili, kreće u pravcu izgradnje destinacije kao branda, odnosno sveukupne buduće turističke ponude u destinaciji Rovinj-Vrsar.

U vlasništvu Adris Grupe odnosno Adria Resortsa trenutno je, po podacima sa Zagrebačke burze, 77,66 posto dionica Jadran-turista i 85,33 posto dionica Anite.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙