FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utemeljena zrakoplovna tvrtka Dubrovnik Airlines

DUBROVNIK, 15. prosinca 2004. (Hina) - Novoutemeljenu aviokompanijuDubrovnik Airlines na današnjoj su konferenciji za novinarepredstavili čelnici dubrovačke brodarske tvrtke Atlantske plovidbe iZračne luke Dubrovnik Ante Jerković i Tonči Pejović .
DUBROVNIK, 15. prosinca 2004. (Hina) - Novoutemeljenu aviokompaniju Dubrovnik Airlines na današnjoj su konferenciji za novinare predstavili čelnici dubrovačke brodarske tvrtke Atlantske plovidbe i Zračne luke Dubrovnik Ante Jerković i Tonči Pejović .

Tvrtka će se baviti zračnim čarterom i za početak će imati dva zrakoplova MD-82, svaki s po 164 mjesta.

Kako je istaknuto, u petogodišnjem planu tvrtka namjerava kupiti sedam aviona, a zapošljavat će 73 djelatnika, najvećim dijelom s dubrovačkog područja.

Pripremni poslovi već su u punome jeku, rekao je direktor dubrovačke zračne luke Tonči Pejović te se prvi letovi očekuju za uskrsne blagdane.

Tvrtka već ima 20-ak zaposlenih, većinom stručnog osoblja, a uskoro bi se trebala zaposliti i četiri inozemna pilota budući da u Hrvatskoj nedostaje toga kadra.

Prva dva zrakoplova trebala bi biti kupljena od talijanske tvrtke Alitalije i svaki bi stajao tri milijuna dolara.

Kao razlog osnivanja te tvrtke navedeno je to što je Dubrovnik u prvom redu aviodestinacija. Promet preko dubrovačke zračne luke raste po stopi od 25 posto godišnje, a 43 posto sadašnjeg prometa ostvaruju inozemne kompanije.

(Hina) xhšpa yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙