FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Mlinarić: Zakon o sigurnosti prometa neće se mijenjati

ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova MarijanMlinarić izjavio je prilikom današnjeg posjeta štandu zagrebačkePolicijske uprave na Zagrebačkom velesajmu da se novi Zakon osigurnosti prometa na cestama neće mijenjati jer je od početkaprimjene pokazao dobre rezultate.
ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić izjavio je prilikom današnjeg posjeta štandu zagrebačke Policijske uprave na Zagrebačkom velesajmu da se novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama neće mijenjati jer je od početka primjene pokazao dobre rezultate.

Od početka primjene novoga zakona na hrvatskim cestama sve je manje poginulih, a broj prometnih nesreća u posljednja je četiri mjeseca dva puta manji nego ranije, rekao je Mlinarić.

Također je pozdravio i policijsku akciju "Mir i dobro" koja se tradicionalno provodi već 13. godinu. Cilj je te akcije smanjiti uporabu pirotehničkih sredstava, ali i oružja u vrijeme božićnih blagdana i novogodišnjih svečanosti.

Štand zagrebačke policije ministar je posjetio u pratnji načelnika Policijske uprave Krešimira Šulca, a nakon obilaska prisustvovao je kraćoj pokaznoj vježbi specijalnih i interventnih policijskih postrojbi.

U zagrebačkoj policiji ističu da su se na sudjelovanje na Božićnom sajmu odlučili potaknuti dobrim rezultatima iz ranijih godina te pohvalama od strane medija i građana.

Na policijskom štandu posjetitelji se mogu upoznati s programima, akcijama i projektima najveće hrvatske policijske uprave, predstavljenima na tri infopulta.

Osim već spomenute prigodne akcije "Mir i dobro", na posebnom pultu predstavljen je i projekt "Policija u zajednici", gdje su prikazani svi preventivni policijski programi. Treći pult posvećen je prometnoj policiji, a na njemu policajci u svečanim odorama odgovaraju na pitanja građana o novom "prometnom" zakonu.

Muzej policije u osnivanju pripremio je na štandu malu izložbu, sačinjenu od starih policijskih kalendara, poligrafskih uređaja i predmeta koje nije dopušteno unositi u zrakoplove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙