FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o državnoj potpori za "Uljanikov" tanker

ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa irazvitka Božidar Kalmeta potpisao je danas s Dragutinom Pavletićem,direktorom "Uljanik-plovidbe", ugovor o potpori za gradnju tankera zaprijevoz naftnih proizvoda i kemikalija koji se gradi ubrodogradilištu "3. maja" u Rijeci, priopćeno je iz Ministarstva mora,turizma, prometa i razvitka.
ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta potpisao je danas s Dragutinom Pavletićem, direktorom "Uljanik-plovidbe", ugovor o potpori za gradnju tankera za prijevoz naftnih proizvoda i kemikalija koji se gradi u brodogradilištu "3. maja" u Rijeci, priopćeno je iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Ugovorena cijena tankera je 31,125.000 eura, a 10 posto novčane potpore (3,112.500 eura) osigurano je u državnom proračunu za 2004. u stavci Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka nakon provedbe ugovora za nabavu proizvoda crne metalurgije.

Ministarstvo je u ovoj godini za poticanje gradnje brodova za hrvatske brodare u domaćim brodogradilištima do sada izdvojilo 54 milijuna kuna.

Osim 10 posto ugovorene cijene novogradnje, koja je osigurana u državnom proračunu, 20 posto cijene je vlastiti udio brodara u tijeku gradnje broda, a 70 posto je založno osiguranje zajma od brodara pri primopredaji broda koja je predviđena za travanj 2006.

Potpisivanjem ugovora "Uljanik-plovidba" se obvezala da će zaštititi hrvatske interese tako što će uključiti hrvatske proizvođače brodske opreme po Zakonu o javnoj nabavi, upisati novogradnju u hrvatski upisnik brodova, zaposliti hrvatske pomorce na brodovima iz vlastite flote i zadržati sjedište u Puli.

Također "Uljanik-plovidba" obvezala se da tanker neće biti prodan najmanje pet godina od dana primopredaje.

Tanker za prijevoz naftnih proizvoda i kemikalija za "Uljanik-plovidbu" bit će dug 182,5 metara, širok 32,2 metra, s gazom od 22 metra, nosivosti 47.000 tona, a snaga pogonskog stroja iznosit će 8,310 kilovata, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙