FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EK tuži osam država zbog kršenja zakona o sigurnosti na moru

BRUXELLES, 15. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Europska komisijapriopćila je u srijedu da će osam država članica EU-a tužiti najvišemsudu Unije jer nisu provodile zakon Europske unije o pomorskojsigurnosti koji je donesen nakon nesreće tankera Erika 1999. godine.
BRUXELLES, 15. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Europska komisija priopćila je u srijedu da će osam država članica EU-a tužiti najvišem sudu Unije jer nisu provodile zakon Europske unije o pomorskoj sigurnosti koji je donesen nakon nesreće tankera Erika 1999. godine.

Europska komisija priopćila je da će Belgiju, Grčku, Francusku, Italiju, Nizozemsku, Austriju, Finsku i Veliku Britaniju tužiti radi neprimjenjivanja pravila EU-a koja traže da brodovi vlasti obavještavaju ako prevoze opasne tvari i proizvode koji mogu izazvati zagađenje okoliša. Po tim pravilima od zemalja članica traži da izrade planove pomoći brodovima u nevolji u svojim teritorijalnim vodama.

"Cilj zakona je povećanje sigurnosti pomorskog prometa poboljšavanjem odgovora vlasti na incidente, nesreće i potencijalno opasne situacije na moru", kaže se u priopćenju Komisije.

"Zemlje moraju odrediti skloništa u slučaju izvanrednih stanja i osigurati postavljanje 'crnih kutija' na svim brodovima", rekao je povjerenik za promet Jacques Barrot.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙