FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CARNet o projektima u 2005.

ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska akademska i istraživačkamreža CARNet do polovice 2005. predviđa uspostaviti središnjinacionalni Internet portal za e-learning odnosno daljinsko učenjeputem Interneta, kazao je danas ravnatelj te ustanove ZvonimirStanić.
ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet do polovice 2005. predviđa uspostaviti središnji nacionalni Internet portal za e-learning odnosno daljinsko učenje putem Interneta, kazao je danas ravnatelj te ustanove Zvonimir Stanić.

Tako će se na jednom mjestu svima koji se školuju, od osnovne škole do fakulteta, ponuditi sadržaje od korištenja tehnoloških aplikacija i programa Microsofta, Oraclea i drugih tvrtki do sadržaja pisanih isključivo za određenu školsku ustanovu, rekao je Stanić. Podsjetio je da te sadržaje treba odobriti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Stanić je kao najznačajnije projekte CARNet-a u 2004. naveo projekt "Giga CARNet" kojim su na gigabitnoj informatičkoj infrastrukturi po prvi put povezali 69 akademskih ustanova, a na kojem su korištene usluge drugih telekomunikacijskih pružatelja usluga, a ne T-coma.

Drugi značajan projekt je pokretanje e-learning akademija kao jedan od doprinosa popularizaciji novog načina učenja, putem Interneta, kazao je Stanić. Dodao je da se tim projektom želi potaknuti stvaranje novih Internet sadržaja.

CARNet danas ima 211 članica na 312 lokacija u 33 hrvatska grada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙