FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IBM Hrvatska i M-SAN potpisali ugovor o softveru

ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Informatičke tvrtke IBM Hrvatska iM-SAN Grupa potpisali su danas ugovor kojim M-SAN postaje distributerIBM-ovih softverskih rješenja za Hrvatsku i regiju.
ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Informatičke tvrtke IBM Hrvatska i M-SAN Grupa potpisali su danas ugovor kojim M-SAN postaje distributer IBM-ovih softverskih rješenja za Hrvatsku i regiju.

M-SAN grupa dosad je distribuirala IBM-ovu hardversku grupu proizvoda, a sada je ovim ugovorom proširila svoju ponudu IBM proizvoda i na njihov softver.

Generalni direktor IBM Hrvatska Ivan Vidaković kazao je da tim ugovorom IBM Hrvatska nastavlja suradnju s M-SAN Grupom i da prelaze na viši oblik suradnje na području softvera u domeni tzv. "middleware" proizvoda. Riječ je o komponentama računalnog softvera koji spaja računalne aplikacije i operativni sustav, a u kojoj je lani IBM imao promet 13,5 milijardi američkih dolara.

Menadžer za IBM softversku skupinu proizvoda u M-SAN Grupi Alen Panić izrazio je zadovoljstvo proširivanjem suradnje te dvije tvrtke i izrazio je nadu da će M-SAN postati uspješna i na tom polju, kao što je i na području IBM-ove računalne opreme.

Najavio je da će se prvo usredotočiti na hrvatsko tržište, a potom i na regiju.

Iz M-SAN-a očekuju da će doprinijeti rastu IBM-ovog softverskog utjecaja na hrvatskom tržištu i da će omogućiti snažniji rast IBM-ove partnerske mreže razvojem novih i mladih informatičkih tvrtki.

M-SAN Grupa očekuje da će u ovoj godini ostvariti 20 posto veći promet u odnosu na 2003. ili nešto manje od 800 milijuna kuna, dok je lani promet te grupe iznosio oko 680 milijuna kuna. Prema njihovim riječima oni drže između 18 i 20 posto domaćeg informatičkog tržišta. M-SAN Grupa zapošljava oko 200 ljudi i najveći je regionalni distributer informatičke tehnologije dvadesetak poznatih svjetskih proizvođača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙