FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rektorica Mencer: ubrzati usklađivanje s Bolonjskom deklaracijom

VARAŽDIN, 2. prosinca 2004. (Hina) - Rekotorica Sveučilišta u ZagrebuHelena Jasna Mencer izjavila je u susretu s profesorima varaždinskogFakulteta organizacije i informatike i drugih visokoškolskih ustanovas toga područja kako su "unazad dvije godine hrvatski fakultetskiprogrami premalo usklađivani s Bolonjskom deklaracijom, a rokovi za tosu sredina 2005.
VARAŽDIN, 2. prosinca 2004. (Hina) - Rekotorica Sveučilišta u Zagrebu Helena Jasna Mencer izjavila je u susretu s profesorima varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike i drugih visokoškolskih ustanova s toga područja kako su "unazad dvije godine hrvatski fakultetski programi premalo usklađivani s Bolonjskom deklaracijom, a rokovi za to su sredina 2005.

U tako kratku vremenu moraju se provesti sve faze usklađivanja, naglasila je i dodala kako se primjenom Bolonjske deklaracije ne mijenjaju samo fakultetski programi nego i pristup studentu.

Iako je u EU-u nekoliko fakulteta po nazivu i nastavnim programima slično varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike, potrebno je uskladiti programe kako bi studenti mogli polagati ispite ili diplomirati bilo gdje na srodnim fakultetima koji rade po Bolonjskoj deklaraciji, a to vrijedi i za sve druge studije.

Rektorica Mencer je s profesorima varaždinskih fakulteta raspravljala i o pitanju stroge klasifikacije znanosti "koja postaje kočnicom razvoja, jer praksa teži sve većoj interdisciplinarnosti".

O tome je bilo riječi na javnoj tribini o razvoju visokog školstva u Varaždinskoj županiji održanoj nakon rektoričina razgledanja obnovljenih dijelova povijesne zgrade Fakulteta organizacije i informatike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙