FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastup na CeBIT-u zasad prijavilo šest hrvatskih tvrtki

ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Za sudjelovanje na najvećemsvjetskom poslovnom sajmu informacijskih i telekomunikacijskihtehnologija "CeBIT 2005" u Hannoveru zasad se prijavilo šest hrvatskihinformatičkih tvrtki i to onih istih koje su i lani nastupile na tomsajmu, dok među 100 najvećih informatičkih tvrtki u Hrvatskoj nijebilo zainteresiranih za nastup.
ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Za sudjelovanje na najvećem svjetskom poslovnom sajmu informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija "CeBIT 2005" u Hannoveru zasad se prijavilo šest hrvatskih informatičkih tvrtki i to onih istih koje su i lani nastupile na tom sajmu, dok među 100 najvećih informatičkih tvrtki u Hrvatskoj nije bilo zainteresiranih za nastup.

Kazao je to na današnjoj konferenciji za novinare Milan Galić, direktor tvrtke Poslovne komunikacije koja zastupa grupu njemačkih sajmova u Hrvatskoj.

Sajam CeBIT 2005. održat će se od 10. do 16. ožujka iduće godine u Hannoveru.

Iz organizatora sajma, tvrtke Deutsche Messe, istaknuto je da očekuju ukupno 6.224 izlagača na ukupno 320.246 četvornih metara izložbenog prostora. Najviše je prijavljeno tvrtki iz Tajvana, čak 726. Lani je na CeBIT-u izlagalo 6.109 izlagača.

Na izložbenom prostoru od 66 metara četvornih izlagat će i hrvatske tvrtke - IPR, I.P.T. iz Zagreba, Git iz Varaždina te splitske tvrtke Polar Software, NetMedia i Coins.

Glavne teme ovogodišnjeg CeBIT-a su konvergencija odnosno kako povezati platforme fiksne i mobilne telefonije te Interneta, strukturalne promjene zbog outsourcinga, prijenos glasa preko Interneta, te programska rješenja i aplikacije za mala i srednja poduzeća.

Po prvi put se odvojeno izlažu kao cjeline outosourcing, te digitalna oprema i sustavi. Outsourcing je kada tvrtka prepusti dio vlastite djelatnosti drugoj tvrtki radi olakšavanja poslovanja i smanjenja troškova. Osim njih, ostale sajamske cjeline su poslovni procesi, komunikacija, bankarstvo i financije, te informatička rješenja za budućnost i ona za javnu upravu.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙