FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen prvi hrvatski klaster informacijske tehnologije

RIJEKA, 7. prosinca 2004. (Hina) - Prvi hrvatski klaster informacijskei komunikacijske tehnologije BEAM ICT Alliance, kojeg su osnovaletvrtke BitArt Informatika iz Splita, Ekosit i Alterbox iz Zagreba iriječki Mulitlink, predstavljen je danas na konferenciji za novinare uRijeci.
RIJEKA, 7. prosinca 2004. (Hina) - Prvi hrvatski klaster informacijske i komunikacijske tehnologije BEAM ICT Alliance, kojeg su osnovale tvrtke BitArt Informatika iz Splita, Ekosit i Alterbox iz Zagreba i riječki Mulitlink, predstavljen je danas na konferenciji za novinare u Rijeci.

Klaster je osnovan kao trajni konzorcij, a sve su obveze i odgovornosti partnera jednake, kazali su predstavnici članica.

Četiri tvrtke imaju u klasteru ukupno oko 90 informatičkih specijalista, a okupile su se radi povećanja konkurentnosti, sudjelovanja u većim projektima, razvoja i uvođenja složenijih informacijskih rješenja, poboljšanja usluga i poslovanja.

Članice klastera surađuju s najpoznatijim svjetskim tvrtkama u području informacijske i komunikacijske tehnologije, a zajedno su najveći hrvatski izvoznici softvera na zapadnoeuropsko tržište s ukupno više od 60 certifikata svjetskih proizvođača, rečeno je na konferenciji.

Klaster je otvoren prema novim članicama, ali će one morati ispuniti uvjete i standarde poslovanja sadašnjih članica.

Predstavnici klastera istaknuli su da je na hrvatskom tržištu uočljivo zasićenje hardverskim i softverskim proizvodima te smatraju da je osnivanje klastera pravi odgovor na takvo stanje.

Danas je održan prvi projekt BEAM ICT Alliance-a, odnosno stručni skup e-Hospitality na kojemu je predstavljen cjelovit informacijski i upravljački sustav novoosnovanog klastera za unaprjeđenje poslovanja hotelskih kuća. Sustav omogućuje povećanje razine kvalitete hotelskih usluga, ostvarivanje novih izvora prihoda te poboljšanje promidžbe i prodaje.

BEAM ICT Alliance je organizirao skup u suradnji s tvrtkama partnerima Cisco Systems, Kassena i Microsoft.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙