FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prekinut blagi oporavak tečaja američke valute

LONDON, 21. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Blagi oporavak američkevalute u proteklih nekoliko dana potaknuo je u utorak trgovce nadeviznim tržištima na dobitonosne prodaje, tako da mu se tečaj ponovnospustio nadomak rekordno niske razine prema euru.
LONDON, 21. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Blagi oporavak američke valute u proteklih nekoliko dana potaknuo je u utorak trgovce na deviznim tržištima na dobitonosne prodaje, tako da mu se tečaj ponovno spustio nadomak rekordno niske razine prema euru.

Do podneva je tečaj eura dosegnuo 1,3359 dolara te je za otprilike jedan cent udaljen od rekordno visokog tečaja prema američkoj valuti.

U mirnoj ovotjednoj trgovini slaboga obujma i bez novih gospodarskih pokazatelja na vidiku, neki ulagači odlučili su se na kupovine dolara nakon što je dosegnuo rekordno nizak tečaj prema euru. Međutim, jačanje dolara ubrzo je izgubilo na snazi.

"Ulagači oklijevaju znatnije podizati tečaj dolara. Tržište još naginje prodaji dolara, što je podiglo podršku euru na 1,335 dolara", rekao je Kamal Sharma, valutni strateg pri Dresdner Kleinwort Wassersteinu.

Britanska funta oslabila je 0,5 posto, tako da stoji 1,9376 dolara. Švicarski franak spustio se 0,08 posto, pa dolar stoji 1,1521 dolara. Tečaj jena gotovo se i nije mijenjao, pa dolar košta 104,3 jena.

Od početka godine tečaj dolara spustio se otprilike šest posto prema euru i tri posto prema jenu. Otkad je započelo njegovo klizanje početkom 2002., dolar je izbrisao oko 50 posto svoje vrijednosti prema euru te 26 posto u odnosu na jen.

"Temeljna struktura tržišta jest prodaja dolara i golemi interes za kupovinom eura", kazao je Jake Moore, valutni strateg pri Barclays Bank.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙