FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova rekordno niska razina dolara prema euru

LONDON, 23. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara u utorak je nadeviznim tržištima zabilježio novu rekordno nisku razinu prema euru,koji stoji 1,3085 dolara, kako i dalje ulagače brinu američkitrgovinski i proračunski manjkovi.
LONDON, 23. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara u utorak je na deviznim tržištima zabilježio novu rekordno nisku razinu prema euru, koji stoji 1,3085 dolara, kako i dalje ulagače brinu američki trgovinski i proračunski manjkovi.

Europska valuta tako je u samo dva mjeseca poskupjela za 1,2 dolara. Europski čelnici izrazili su zabrinutost oko nastavka jačanja eura, koji bi mogao naštetiti oporavku u eurozoni.

Vijesti da bi ruska središnja banka mogla razmotriti udio svojih deviznih rezervi u eurima potaknula je ponovno špekulacije da bi mogla kupovati više eura, što je također pomoglo jačanju europske valute prema dolaru.

Tečaj dolara izgubio je podršku na tržištu nakon sastanka financijskih dužnosnika zemalja skupine G20 prošloga vikenda, koji nije rezultirao nikakvim mjerama za zaustavljanje klizanja američke valute. Prema britanskoj funti tečaj dolara potonuo je na najnižu razinu u četiri mjeseca, tako da funta stoji 1,869 dolara. Prema švicarskom franku spustio se 0,2 posto, na 1,1594 franaka za dolar. No, u odnosu na jen ojačao je 0,4 posto, dosegnuvši 103,14 jena za dolar, kako se ulagači pribojavaju mogućih intervencija azijskih središnjih banaka.

"Financijska tržišta u Aziji počinju anticipirati neke utjecaje na realno gospodarstvo od aprecijacije valute i to bi moglo potaknuti intervenciju", izjavio je Steven Pearson, valutni strateg pri Halifax Royal bank of Scotland.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙