FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mali dioničari i sindikat T-HT-a prosvjeduju zbog odluke o dividendi

ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Udruga malih dioničara HT-a iRepublički sindikat radnika HPT-a uputili su danas Vladi prosvjed zbogodluke da cjelokupan iznos dividende T-HT-a od 1,730 milijardi kunasmjesti u proračun.
ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Udruga malih dioničara HT-a i Republički sindikat radnika HPT-a uputili su danas Vladi prosvjed zbog odluke da cjelokupan iznos dividende T-HT-a od 1,730 milijardi kuna smjesti u proračun.

Sredstva koja su trebala biti iskorištena za tehnološki razvoj T-HT-a i otvaranje novih radnih mjesta koristit će se za pokrivanje neinventivnosti Vlade u provedbi gospodarske politike i spašavanja radnih mjesta u Deutsche Telekomu (DT), ističe se u prosvjedu.

Svi su preko noći zaboravili obećanja DT-a prilikom potpisivanja ugovora o dodatnoj prodaji 16 posto dionica HT-a o ulaganju 700 milijuna eura u HT, te ulaganju u doškolovanje i prekvalifikaciju 3.000 radnika. Svi su zaboravili i na obećanje da do kraja 2004. u HT-u neće biti proglašen višak radnika, napominju mali dioničari i sindikalci.

Udruga i sindikat tvrde da bivšim i sadašnjim radnicima Hrvatske pošte i Hrvatskih telekomunikacija, kao i braniteljima, pripada više od 240 milijuna kuna dividende.

"To je već treća Vlada s kojom pokušavamo dogovoriti povoljniju prodaju dionica radnicima, no zahvaljujući opstrukciji DT-a svi pregovori neslavno su propadali", kaže se u prosvjedu.

Udruga malih dioničara i Republički sindikat radnika stoga traže da Vlada dio dividende od oko 240 milijuna kuna pohrani na posebnom računu i upotrijebi ih za kreditiranje radnika prilikom kupnje dionica, kao i prilikom određivanja povoljnije cijene dionica.

Ujedno traže da Vlada odmah nakon novogodišnjih blagdana pokrene pregovore o povoljnijoj prodaji dionica radnicima.

Ako Vlada ne prihvati te zahtjeve, mali dioničari i sindikat prijete da će u suradnji s udrugama branitelja pokrenuti prosvjede i štrajk u Hrvatskoj pošti i T-HT-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙