FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština T-HT: Vladi i DT-u ukupno 3,5 milijardi kuna dividende

ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Izvanredna Skupština dioničaraHrvatskih telekomunikacija d.d. (T-HT) odlučila je danas da se iz netodobiti ostvarene u proteklim poslovnim godinama i raspodijeljene uzadržanu dobit dioničarima - hrvatskoj državi i Deutsche Telekomu -isplati dividenda u ukupnom iznosu od 3,525 milijardi kuna,izvijestili su iz T-HT-a.
ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Izvanredna Skupština dioničara Hrvatskih telekomunikacija d.d. (T-HT) odlučila je danas da se iz neto dobiti ostvarene u proteklim poslovnim godinama i raspodijeljene u zadržanu dobit dioničarima - hrvatskoj državi i Deutsche Telekomu - isplati dividenda u ukupnom iznosu od 3,525 milijardi kuna, izvijestili su iz T-HT-a.

Dividenda će se dioničarima, kako se navodi, isplatiti razmjerno njihovim udjelima u temeljnom kapitalu.

Dividenda će se Republici Hrvatskoj isplatiti na dan 27. prosinca 2004. godine, a Deutsche Telekomu AG (DT) na dan 28. veljače 2005. godine, navodi se u priopćenju.

Iz T-HT-a se doznaje da je riječ o dividendi koja se odnosi na razdoblje 2001.-2003.

DT je postao većinski vlasnik T-HT-a krajem listopada 2001., kada je kupio dodatnih 16 posto dionica, čime je stekao 51 posto dionica T-HT-a.

DT je postao strateški partner T-HT-a u listopadu 1999. kada mu je hrvatska Vlada prodala 35 posto dionica.

Ministar financija Ivan Šuker početkom ovog tjedna najavio je da država očekuje da T-HT uplati u državni proračun oko dvije milijarde kuna do 27. prosinca ove godine.

Prema ranijim najavama ministra Šukera, jednokratni proračunski prihod od dividende T-HT-a trebao bi se upotrijebiti za otplatu kratkoročnog kredita Hrvatskih željeznica, u iznosu od oko 1,6 milijardi kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙