FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T-HT neće povući ponudu stimulativnih otpremnina

ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Uprave Hrvatskogtelekoma (T-HT) Ivica Mudrinić odgovorio je danas predsjednikuRepubličkog sindikata radnika HPT-a Jadranku Veharu da T-HT neprihvaća sindikalni zahtjev za povlačenjem stimulativnih otpremninakoje su ponuđene zaposlenicima.
ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma (T-HT) Ivica Mudrinić odgovorio je danas predsjedniku Republičkog sindikata radnika HPT-a Jadranku Veharu da T-HT ne prihvaća sindikalni zahtjev za povlačenjem stimulativnih otpremnina koje su ponuđene zaposlenicima.

Mudrinić u pismu ističe kako nema jamstava da će T-HT slične otpremnine moći ponovno osigurati u budućnosti, a povlačenje ponuđenih bilo bi neodgovorno prema velikom broju zaposlenika koji su ih prihvatili.

Podsjeća da minimalna otpremnina iznosi 270 tisuća kuna bruto, a maksimalna 370 tisuća kuna bruto, i najbolja je koju neka tvrtka u Hrvatskoj može ponuditi.

"Odlučno odbijamo kvalifikacije da su zaposlenici T-HT-a izloženi bilo kakvom, kako kažete, 'psihičkom pritisku' u vezi otpremnina. U našoj je komunikaciji potpuno transparentno i nedvojbeno bilo rečeno da je riječ o dragovoljnom odabiru radnika te da je ponuda otvorena za sve radnike T-HT-a", ističe se u pismu čelniku sindikata.

Mudrinić ga ujedno podsjeća da je program otpremnina, prije nego je ponuđen radnicima, predstavljen sindikatima.

Mudrinić ističe da se T-HT nalazi pri dnu međunarodne ljestvice po glavnim pokazateljima učinka tj. prema broju linija po radniku i prihodu po radniku, pa je radi zadržavanja tržišne pozicije kompanije nužno smanjenje broja zaposlenih.

Proces koji prolazi T-HT nije hrvatska specifičnosti pa će tako Slovak Telekom do kraja 2006. broj zaposlenih smanjiti sa 6.727 na 2.700, a mađarski telekom operater Matav u istom razdoblju s 8.096 na 5.500 radnika.

U Slovačkoj i Mađarskoj tada će na jednog zaposlenog dolaziti 500-tinjak linija. Kod većine europskih telekom operatera ta je brojka danas iznad 400, a u T-HT-u na jednog zaposlenog trenutno dolaze 202 linije.

S obzirom da se na hrvatskom tržištu pojavio drugi operater fiksne telefonije, a treći je najavio svoje ambicije, bilo bi neodgovorno da se Uprava T-HT-a ponaša kao da se ništa ne događa, ističe Mudrinić te poziva sindikalce na nastavak dijaloga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙