FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TRI SINDIKATA IPAK ĆE 10. PROSINCA ŠTRAJKATI U T-HT-U

ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Republički sindikat radnika HPT-apriopćio je danas da zajedno sa Sindikatom Telekoma Osijek iSindikatom HT-a Vukovar nastavlja borbu protiv nakane Uprave T-HT-a dasmanji broj zaposlenih za nekoliko tisuća radnika, pa će 10. prosincaorganizirati štrajk i prosvjed.
ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Republički sindikat radnika HPT-a priopćio je danas da zajedno sa Sindikatom Telekoma Osijek i Sindikatom HT-a Vukovar nastavlja borbu protiv nakane Uprave T-HT-a da smanji broj zaposlenih za nekoliko tisuća radnika, pa će 10. prosinca organizirati štrajk i prosvjed.

Bez obzira na očekivano odustajanje od štrajka Hrvatskog sindikata telekomunikacija, tri sindikata odlučna su organizirati najavljeni prosvjed jer smatraju da stihijsko smanjivanje broja radnika dovodi T-HT u neravnopravni odnos prema konkurenciji, a rezultirat će dodatnim nezadovoljstvom korisnika, kaže se u priopćenju.

Sindikati zamjeraju predstavnicima Vlade u Nadzornom odboru T-HT-a da ne štite interese države, već su postali "profesionalni klimavci" na sve odluke njemačkih vlasnika.

"Očito je da predsjednik Uprave Ivica Mudrinić ima izuzetnu potporu Vlade, što se vidi kroz kontinuirano T-HT-ovo sponzoriranje javnih priredbi na kojima se pojavljuju predsjednik Vlade i njegovi ministri", stoji u priopćenju.

Sindikati optužuju Mudrinića da je u petogodišnjem mandatu oštetio nekoliko tisuća radnika T-HT-a, uskraćujući im prava iz Kolektivnog ugovora, zbog čega je podignuto više od 18.000 tužbi.

Također, jedan je od kreatora tarifnog sustava koji je izazvao gnjev korisnika i potrošačkih udruga, kao i tehnološkog zaostajanja T-HT-a, tvrde sindikati.

No, kruna Mudrinićeve "rušilačke inventivnosti" je otpuštanje tisuća radnika T-HT-a i ugrožavanje socijalne budućnosti njihovih obitelji, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙