FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri sindikata T-HT-a pridružit će se štrajku

ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Tri sindikata u T-HT-u iT-mobile-u, koji okupljaju oko 45 posto sindikalno organiziranihradnika, pridružit će se štrajku koji je Hrvatski sindikattelekomunikacija najavio za 10. prosinca, priopćili su ti sindikati.
ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Tri sindikata u T-HT-u i T-mobile-u, koji okupljaju oko 45 posto sindikalno organiziranih radnika, pridružit će se štrajku koji je Hrvatski sindikat telekomunikacija najavio za 10. prosinca, priopćili su ti sindikati.

Republički sindikat radnika HPT-a, Sindikat Telekom Osijek i Sindikat HT Vukovar organizirali su u listopadu referendum o štrajku, ako se unutar T-HT-a proglasi višak radnika, kojem se odazvalo 69 posto radnika od kojih je 98 posto podržalo štrajk.

Tri sindikata ističu da bi 10. prosinca trebalo organizirati štrajk upozorenja protiv nakane Uprave da proglasi višak radnika u 2005. godini, a ako Nadzorni odbor (NO) T-HT-a ne prihvati zahtjev za izmjenom plana poslovanja u dijelu koji se odnosi na smanjivanje zaposlenih, treba organizirati opći štrajk uoči božićnih blagdana.

Štrajk treba organizirati i u T-mobile-u jer i tamo NO namjerava smanjiti broj zaposlenih, a bez prosvjeda u T-mobile-u telefonski promet se može nesmetano odvijati, čime će i efekti štrajka biti upitni, upozoravaju sindikati.

Također bi na štrajk trebalo pozvati radnike tvrtki Posilović D. Zaštite i Eurest Croatia, u kojima rade bivši radnici neosnovnih djelatnosti T-HT, prema kojima T-HT ne ispunjava obećanja dana Radničkom vijeću.

"U štrajk solidarnosti treba pozvati i sindikate i radnike Društava u kojima djelujemo ili s kojima smo u tijesnoj vezi, kao što je Hrvatska pošta".

Sindikalci traže da se u novi Kolektivni ugovor (KU) vrati zaštita radnika koja je postojala u bivšem Granskom kolektivnom ugovoru HPT-a.

Postojećem KU-u ističe važnost krajem godine pa sindikati zahtijevaju da pregovori počnu do kraja studenog, a novi KU potpiše do kraja godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙