FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HST otkazao štrajk u T-HT-u

ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski sindikat telekomunikacija(HST) odustao je od cjelodnevnog štrajka u T-HT-u, najavljenog za 10.prosinca, nakon što je danas s predstavnicima Uprave uspješno okončan postupak mirenja, priopćio je sindikat.
ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski sindikat telekomunikacija (HST) odustao je od cjelodnevnog štrajka u T-HT-u, najavljenog za 10. prosinca, nakon što je danas s predstavnicima Uprave uspješno okončan postupak mirenja, priopćio je sindikat.

Sindikat je 21. prosinca najavio cjelodnevni štrajk i prosvjed u Zagrebu protiv najave Uprave T-HT-a o otpuštanju radnika.

HST se protivio prijedlogu Uprave o načinu utvrđivanju broja radnika koji će biti proglašeni viškom u poslovnom planu za 2005. i trogodišnjem planu za razdoblje od 2005. do 2007.

Stranke su se usuglasile da se u trogodišnjem planu preinači tekst koji brojčano iskazuje tehnološke viškove s uvođenjem socijalnog programa ovisno o kretanjima na tržištu, i da se za 2005. izmjene brojčane odredbe tako da se planiraju samo financijska sredstva za ostvarivanje socijalnog programa.

Po podatcima koje je sindikat iznio 21. studenoga prilikom najave štrajka, Upravi T-HT-a je u iduće tri godine namjera otpustiti 35 posto radnika od sada ukupno 7900 zaposlenih. Sindikat je pritom zatražio od Uprave da eventualni višak radnika obrazloži i riješi u dogovoru sa sindikatima.

Reagirajući na najavljeni štrajk, Uprava T-HT-a je 21. prosinca priopćila da "zbog odgovornosti prema dioničarima, zaposlenicima i korisnicima, treba poduzeti korake koji će joj osigurati stabilnu tržišnu poziciju pa je predložila daljnje smanjivanje broja radnika uz stimulativne otpremnine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙