FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET U 9.30 SATI

ZAGREB, 20. prosinca 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 9.30 sati:
ZAGREB, 20. prosinca 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 9.30 sati:

PARIZ

Francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier u ponedjeljak je za RTL izjavio kako ima informacije prema kojima su dvojica francuskih novinara koji su prije četiri mjeseca oteti u Iraku "živi i zdravi".

"Redovito primamo informacije o njima. Christian Chesnot i Georges Malbrunot živi su i dobrog zdravlja", rekao je Barnier.

Dvojicu novinara prije četiri mjeseca na jugu Bagdada oteli su pripadnici skupine pod nazivom "Islamska armija u Iraku".

DŽAKARTA

Na dobro čuvanom parkiralištu ispred hotela Hilton u Džakarti u ponedjeljak je pronađena podmetnuta neeksplodirana granata, samo nekoliko dana nakon upozorenja zapadnih vlada o mogućim napadima militanata na jedan od tri indonezijska hotela Hilton, izvijestila je u policija.

Jutrošnje otkriće bombe uslijedilo je nakon upozorenja zapadnih vlada, posebno australske da bi militanti u muslimanskim zemljama u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana mogli podmetati bombe ili izvoditi terorističke napade, posebno na zgrade hotelskog lanca Hilton.

Mjere sigurnosti pojačane su u hotelima Hilton u Džakarti, na Baliju i u Surabayi.

Američki State Department prošli je tjedan izdao upozorenje svojim državljanima da u Indoneziju putuju samo u slučaju potrebe, s obzirom na "povećanu opasnost od terorističkih napada tijekom prosinca i siječnja".

Policija je diljem zemlje, posebno u trgovačkim centrima i pred crkvama tijekom božićnih blagdana razmjestila dodatnih 18.400 pripadnika.

PEKING

U nesreći koja se dogodila u nedjelju u rudniku ugljena na jugozapadu Kine poginulo je četrnaest, a ozlijeđeno je troje rudara, izvijestili su u ponedjeljak službeni izvori.

Eksplozija se dogodila u rudniku u mjestu Shilin u pokrajini Sečuan, no njezin uzrok još nije poznat. U sličnim rudarskim nesrećama u Kini godišnje pogine oko 7.000 osoba, najčešće zbog loših uvjeta rada, zastarjele opreme i indiferentnosti vlasti prema sigurnosnim pravilima.

Prošli je mjesec u eksploziji u središnjoj Kini poginulo 166 rudara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙