FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napetosti između Izraela i SAD-a oko prodaje opreme Kini

JERUZALEM, 16. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Pojavile su se napetostiizmeđu Izraela i SAD-a glede prodaje vojne opreme Kini, izjavio je učetvrtak predsjednik povjerenstva za obranu i vanjsku politikuizraelskog parlamenta Youval Steinitz.
JERUZALEM, 16. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Pojavile su se napetosti između Izraela i SAD-a glede prodaje vojne opreme Kini, izjavio je u četvrtak predsjednik povjerenstva za obranu i vanjsku politiku izraelskog parlamenta Youval Steinitz.

"Ima napetosti koje su skrivane od javnosti, koje su se pojavile prije jedne ili dviju godina glede prodaje izraelske opreme, posebice Kini", izjavio je Youval Steinitz državnom radiju.

Svoju je izjavu dao nakon informacije objavljene u srijedu navečer na drugom programu televizije prema kojoj je američki Pentagon zahtijevao ostavku dužnosnika izraelskog ministarstva obrane, pričuvnog generala Amosa Yarona.

Kineska vojska je svoj zrakoplov za rano upozoravanje opremila radarskim sustavom koji su razvili Izraelci a SAD sumnjaju da su korišteni dijelovi i tehnologija koje su Amerikanci dali Izraelcima u sklopu vojne pomoći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙