FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas poziva Palestince da prekinu oružanu borbu

GAZA, 14. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Palestinski čelnik MahmudAbas rekao je da bi Palestinci u svojoj borbi za državu trebaliodbaciti oružje, najavivši zaokret u palestinskoj strategiji premaIzraelu koji se očekivao nakon smrti Jasera Arafata prošloga mjeseca.
GAZA, 14. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Palestinski čelnik Mahmud Abas rekao je da bi Palestinci u svojoj borbi za državu trebali odbaciti oružje, najavivši zaokret u palestinskoj strategiji prema Izraelu koji se očekivao nakon smrti Jasera Arafata prošloga mjeseca.

Abas, koji ima najviše izgleda za pobjedu na predsjedničkim izborima 9. siječnja, rekao je to u intervjuu objavljenom u utorak, dva dana nakon što su palestinski militanti izveli najsmrtonosniji napad na izraelske vojnike od svibnja ove godine.

"Pobuna bi se trebala držati podalje od oružja jer je legitimno pravo naroda da izrazi svoje protivljenje okupaciji narodnim i socijalnim sredstvima", rekao je Abas za panarapski list Ashraq al-Awsat.

"Korištenje oružja štetno je i trebalo bi prestati", rekao je.

Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz izjavio je, međutim, da će se Izrael nastaviti boriti sve dok palestinske vlasti ne poduzmu nešto protiv oružanih skupina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙