FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Laseri kao moguće oružje terorista

WASHINGTON,10. prosinca 2004.(Hina) - Američki dužnosnici zabrinuti suda bi teroristi mogli upotrijebiti lasere kako bi zaslijepili pilotetijekom slijetanja i tako srušili zrakoplov.
WASHINGTON,10. prosinca 2004.(Hina) - Američki dužnosnici zabrinuti su da bi teroristi mogli upotrijebiti lasere kako bi zaslijepili pilote tijekom slijetanja i tako srušili zrakoplov.

U biltenu FBI-a i Ministarstva domovinske sigurnosti odaslanom lokalnim vlastima i saveznim agencijama u SAD-u upozorava se da ima dokaza da su teroristi razmatrali uporabu lasera kao oružja, javile su u petak američke televizije.

Nema međutim nikakvih određenih indikacija da bi Al Qaida ili druge terorističke skupine mogle upotrijebiti lasere u SAD-u.

FBI provodi istragu slučaja koji se dogodio u rujnu kada je pilot američke tvrtke Delta Airlines prijavio da je pretrpio povredu oka od laserske zrake usmjerene u kabinu zrakoplova tijekom slijetanja u zračnu luku u Salt Lake Cityju u Utahu. Zrakoplov je sletio bez problema i za sada nije jasno da li se radi o namjernom ili slučajnom incidentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙