FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peti ovogodišnji porast kamatnih stopa u SAD-u

WASHINGTON, 15. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Američka središnjabanka Fed peti je puta u ovoj godini povećala ključne kamatne stope začetvrtinu postotna boda, najavljujući i daljnje postupno zaoštravanjemonetarne politike kako bi držala inflaciju pod kontrolom.
WASHINGTON, 15. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Američka središnja banka Fed peti je puta u ovoj godini povećala ključne kamatne stope za četvrtinu postotna boda, najavljujući i daljnje postupno zaoštravanje monetarne politike kako bi držala inflaciju pod kontrolom.

Jednoglasnom i uvelike očekivanom odlukom Fedovog Vijeća za operacije na otvorenom tržištu ključne kamatne stope podignute su na 2,25 posto s ranijih 2 posto. Usporedbe radi, kamatne stope u eurozoni iznose dva posto.

Fed je započeo s podizanjem kamatnih stopa u lipnju ove godine, kada su one bile na najnižim razinama od 1958., u visini jedan posto, a namjerava ih podizati sve dok se nastavlja stabilno napredovanje američkog gospodarstva.

Pojedini analitičari pitali su se hoće li Fed upozoriti na pojačane rizike od jačanja inflacije ali središnja je banka kazala da su rizici po gospodarstvo uravnoteženi između inflacije i obnovljene slabosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙